teisipäev, 24. september 2024

Rohelise kooli tegevuse tutvustamine Leedu ja Rootsi lasteaednikele

  Võib olla pilt järgmisest: 12 inimest ja korvpalli mängivad inimesed

Teisipäeval, 24. septembril käisid meie lasteaiaga tutvumas külalised Laulasmaa lasteaiast koos Leedu ja Rootsi lasteaednikega, kellega tehakse koostööd rahvusvahelise Nordplus projekti „Little steps to sustainability“ raames. 

 Võib olla pilt järgmisest: 8 inimest ja puu

Erilist huvi pakkusid delegatsioonile meie loodus- ja õuesõpperada ning keskkonnasäästlik aiapidamine. 

Võib olla pilt järgmisest: 10 inimest

Võib olla pilt järgmisest: 7 inimest

Suur aitäh külaliste vastuvõtmise ja meie lasteaia tutvustamise eest õpetajad Kadri Vinter ja Anneli Seepter ning õppealajuhataja Ivi Kollo!

neljapäev, 19. september 2024

Naerulinnu 7. olümpiamängud

  Naerulinnu Olümpiamängud tõid lasteaia õuele 7. korda rõõmsat elevust ja sportlikku hasarti!

Neljapäeva, 19.09.2024.a. hommik, kell 9.30 oli lasteaia maja taga täis naeratusi ja erksust, sest just sel hetkel kogunesid kõik rühmad, et osaleda suursugusel Naerulinnu Olümpial. 

Päev algas suurepärase ilmaga ja kõik lapsed olid valmis andma endast parima.

enne, kui alustati võistlusaladega, viis liikumisõpetaja läbi toreda soojenduse. Lapsed hüppasid, jooksid ja tegid venitusi, et keha mõnusalt soojaks saada. Soojendus oli rõõmsameelne ja kaasahaarav - oli selge, et kõigil on soov olümpiamängudest võtta maksimum.

Olümpial oli neli erinevat ala, kus iga laps sai oma oskused proovile panna. Aladeks olid pallivise, kaugushüpe, rippumine ja jooks. Iga rühm liikus järgemööda ühest alast teise, et võistelda oma rühmakaaslastega.

Jooks

Rippumine

Pallivise
ka väikesed said palliviset harjutada

Kaugushüpe

Kuigi iga ala pakkus midagi põnevat, oli üks hetk, mis jäi kõigile meelde - rippumise võistlus.

Just siin sündis midagi erilist. Üks laps, kelle nimi jääb seekord saladuseks, rippus kangil muljetavaldavad 9 minutit ja 9 sekundit! See polnud mitte ainult päeva pikim rippumise aeg, vaid ka lasteaia rekord, mida varem pole  keegi suutnud ületada. Kõik kohalolijad plaksutasid ja ergutasid last, kes näitas üles suurepärast visadust ja keskendusmisvõimet. Õpetajad olid lausa sõnatud - sellist tulemust polnud keegi oodanud!

Teised alad pakkusid samuti palju rõõmu. Palliviskes üritasid lapsed võimalikult kaugele visata ja kaugushüppes proovisid nad üha pikemaid hüppeid teha. Jooksu võistlusel selgusid kiiremad jooksjad, kuid kõige tähtsam oli, et kõik said võimaluse osaleda ning nautida sportimist.

Naerulinnu Olümpia oli eriline ka selle poolest, et mitte ainult lapsed ei saanud oma jõudu proovile panna. Paljud õpetajad astusid lastele eeskujuks ja osalesid samuti kõikidel aladel.

Õpetajad jooksid, hüppasid, viskasid palli ja rippusid kangi küljes - nende nägemine võistlemas tõi lastele palju rõõmu ja tekitas veelgi rohkem elevust.


Kogu olümpia oli täis rõõmu, sportlikku vaimu ja ühtekuuluvust. Iga laps ja õpetaja andis endast parima ning päeva lõpus oli selge, et see oli olnud tõeline spordipidu, mida meenutatakse veel kaua. Naerulinnu Olümpiamängud olid edukalt lõppenud ja kõik said koju kaasa suure saavutustunde ning naerulinnu väärilise sportliku meeleolu.


Liikumisõpetaja Marietta Saar

esmaspäev, 16. september 2024

Sügisnäitus


 Tulemas on sügisnäitus! 
 
Ootame vahvaid sügiseteemalisi joonistusi, meisterdusi, huvitavaid aiasaaduseid jne. Hea võimalus veeta koos lastega kvaliteetaega, minna loodusesse ja teha üheskoos valmis midagi põnevat. 
 
Ootame teid näitust külastama!

esmaspäev, 2. september 2024

TARKUSEPÄEV

Võib olla pilt järgmisest: 7 inimest
📸 Nele Viital

 

September algab tarkusepäeva tähistamisega, nii oli see ka Paldiski Lasteaias Naerulind. Naerulind kutsus kõik suured ja väikesed Naerulinnud õue mängupeole.

Ühiselt sai mängitud lastele juba varasemast tuttavaid laulumänge, kuid nagu luuleread ütlevad: “Kõik on uus septembrikuus…”. 

Nii oli Naerulind valinud lastele paar täiesti uut mängu, mis lastele väga meeldisid. Uute mängudega said lapsed oma teadmisi kinnistada (kus on parem-vasak pool, hüpped ette-taha, harki kokku). Lõpetuseks saadi ka suud magusaks, kuna Naerulind pakkus kõigile kommi. 

Oli üks tore mänguhommik.

Muusikaõpetaja Helme Uutma