teisipäev, 13. detsember 2022

Jõulupidu

 Sel aastal on paljud asjad teisiti, nii ka meil...


Detsember on lasteaias alati kõige kiirem aeg. Päkapikud piiluvad ning käivad ettevalmistused aasta kõige tähtsamaks eeskavaks - jõulupeoks! Jõulupidu on alati kõige mõnusam ja oodatum pidu, kus lapsed esinevad vanematele ja muidugi ka Jõuluvanale.

Sel aastal otsustati jõulupeo kohaks valida EKNK Paldiski kogudus, kus oli ülesseatud jõuluteemaline lava, saalis oli meeleolu loomiseks süüdatud küünlad ja laternad ning õues olid eelmise päeva lumetormist kõrged hanged. Kõik see kokku, moodustas mõnusa jõulutunde, mida oleme kippumas kaotama suures tegemiste ja toimetamiste tuhinas. 

Pidu algas toreda kellamänguga, mis juhatas sisse algava peo...

 


"Kellamäng"

Muusika saatel tulid lapsed saali ning võtsid laval oma kohad sisse ühendkoorina. Ühendkoori moodustasid aiarühmade ja vanem sõimerühm. 

Kui tavaliselt on Jõuluvana see, kes kuulab laste laule ja luuletusi, siis sel korral soovis Jõuluvana aga ise laulda, haarates kaasa ka lapsevanemaid.


Jõuluvana laul

Kui tavaliselt on Jõuluvana see, kes laste esinemisi ei näe, siis sel korral oli tal võimalus istuda aukohal ning vaadata ja kuulata laste poolt esitatud laule.

Vaata pilte 

Kõlasid laulud: 

"Jõuluaeg"

"Jõulusoovid"

"Lumehelbeke" 

"Talvemäng"

"Tiliseb, tiliseb aisakell" 

"Oh kuusepuu"

"Kop - kop" 

Kogu pidu juhtis Naerulind, kes juhatas sisse vahetekste lugedes järgmise loo, kuid lisaks laulis ta kaasa. Lapsed esinesid kenasti ning oligi aeg kingituste jagamiseks. 

Nagu juba öeldud, on sel aastal kõik teisiti... Kuna lapsed olid juba oma laulud esitanud, aga kingitused olid veel kätte saamata, siis iga rühm käis ka Jõuluvana juures kingikotti lunastamas.

Kuna Jänkud ja Lepatriinud on koos julgemad, siis esitati ka koos üks tore laulumäng "Vaata, vaata Jõulumees". Kuid kingikoti lunastas Jänkude ja Lepatriinude rühma laste isad. Ei pääsenud ka nemad luuletuse lugemisest. Kui aga luuletus meelde ei tulnud, siis valmis kohapeal tore omatehtud luuletus. 





Aiarühmade lapsed olid julgemad ja istusid ka Jõuluvana põlvel, kus said lugeda või ka laulda õpitud luuletust või laulu. Väga tore oli kuulda, kuidas Ukrainast pärit lapsed esitasid eestikeelseid laule Jõuluvanale. 



Pidu oli väga tore ning vahva ja kõik osalejad olid õnnelikud oma kinkide üle.

 

RAHULIKKU JÕULUAEGA!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar