teisipäev, 19. september 2023

Sügisene spordipäev: Naerulinnu 6. olümpiamängud

 

 Iga-aastane spordipäev toimus sel aastal suviselt soojal ja päikesepaistelisel 19. septembril, tegemist oli kuuendate Naerulinnu olümpiamängudega. 
 
 

Traditsiooniks on saanud võistelda neljal alal, mis panevad proovile hoolimata sellest, kas oled noor või vana. Kui võistlusala oli teise rühma poolt hõivatud ning oodati järjekorras, siis oli lastel võimalus lennutada lendavat taldrikut, teha köievedu või mängida palli. 
 
Võistlused toimusid järgnevatel aladel: 
 

Jooks – Proovile sai pandud võhm ja kiiruse hoidmine, laste puhul võiks seda nimetada keskmaa jooksuks. Distants oli tõenäoliselt u 400-500 meetrit, mis tähendab, et võhma tuli rajal targalt jaotada. Oli neid, kes suutsid end poole rajaga tühjaks sprintida ning lõpusirgel tuli nii mõnigi aeglasema, kuid ühtlasema tempoga neist mööda. 
 
 
Tihe rebimine käis ka õpetajate vahel.
 
 
Pallivise – Proovile sai pandud visketehnika, kiirus ja jõud. Lapsed said kolm katset, et visata pall nii kaugele kui suudavad. Tulemusi oli seinast seina. 
 
 
Hoota kaugushüpe – Proovile sai pandud plahvatuslikkus ja jalgade jõud. Hüppama pidi kohapealt, st ilma hoojooksuta. Vastupidiselt jooksule, kus rõhk oli kestvusel, siis siin oli vaja ühekordset äkilist jõupingutust. Kõigi rühmade seas leidus ka neid, kes suutsid oma maandumistest teha eraldi šhownumbrid teistele kaasaelajatele. 
 
Rippumine – Proovile sai pandud käte jõud, seda küll rohkem vastupidavuse näol ja kannatus.
Tegemist on hea kontrastse võistusalaga, kus n-ö lapse suurus ei mängi sedavõrd palju rolli tulemusel. Tulemused varieerusid mõnest sekundist mitmete minutiteni. Väga muljetavaldavaid tulemusi tegid mitmed lapsed igast rühmast, rippudes mimeid minuteid. Lasteaia rekordi rippus Liblikate rühma poiss ajaga 5 minutit ja 22 sekundit, mis on nõnda hea tulemus, et jääb kättesaamatuks ka enamikele täiskasvanutele. Õpetajate parim tulemus oli 1 minut ja 44 sekundit.
 
 
Rõõm oli näha, et tulemuste nimel pingutati ning võidujanu oli sees nii lastel kui õpetajatel. Spordipäev lõppes ametliku tseremooniaga, kus kõiki osalejaid premeeriti EOK poolt helkuri, diplomi ja maiusega. Iga ala esikolmik sai astuda ka pjedestaalile ning neile riputati Naerulinnu olümpiamängude medal kaela.
 

 
Spordipäev toimus 2 tundi, seega liikumisrõõmu jagus küllaga. Nüüd aga saavad kõik hakata järgmisteks olümpiamängudeks valmistuma, et enda tulemus uuel aastal üle teha ja ehk ka teisi üllatada!
 
Rohkem pilte leiad SIIT

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar