neljapäev, 28. september 2023

Liikluspäev


Koostöös Lääne- Harju piirkonnapolitseiga toimus neljapäeval, 28. septembril lasteaia õuealal Liikluspäev. Ürituse alguses toimusid väikesed sketšid, mis on võetud nö elust enesest ehk millist liiklemist me kohtame tänaval. Muidugi oli kohal ka laste suur sõber Lõvi Leo, kes jagas selgitusi kiivri kandmise vajalikkusest.

1. sketš - ema ja laps liiklemas

Esimeses sketšis tuli lasteaia õuealale ema (õpetaja Maris) koos lapsega. Laps sõitis jalgrattaga, kuid kiivrit peas ei olnud. Niipea, kui sellist käitumist nägi Lõvi Leo, sekkus ja selgitas nii lapse emale kui ka lapsele, et kiiver on väga oluline ning kaitseb meie pead.

 




Muidugi aitas politsei kontrollida kõigi laste kiivreid. Oli ka neid kiivreid, mida tuli reguleerida ja mõne lapse kiiver oli ka natuke väike, kuid üldiselt oli turvavarustus nõuetekohane ning lapsed said ka ise teadmisi, kuidas kontrollida oma kiivri õiget kandmisviisi.

2. sketš - jalgrattaga sõitmine
 

Teises sketšis sõitis õuealale Ivi, kel oli kiiver peas, kuid Lõvi Leo märkas üsna pea, et kiiver ei ole õigesti peas. Taas tuli siin appi politsei, kes kontrollis kiivri üle, mis paraku osutus väikeseks ja muidugi oli see ka valesti peas ja ei kaitsenud üldse pead.

Selleks, et jääks hästi meelde ka, milleks on vajalik kiiver, tegi politsei ka kiivrikatse, kus sees oli muna. Muna jäi terveks.

 

Samuti sai näha, mis juhtub munaga, kui kiivrit ei ole. No seda muna ei kaitsenud miski ja nii ta katki läkski.

Kolmandas sketšis tormas tõukerattaga õuealal ringi muusikaõpetaja Helme, kes kutsus õpetaja abi Karini endaga koos tõukerattaga sõitma ja trikitama. 
 
3. sketš - tõukerattaga trikitamine

See trikitamine läks nii hoogsaks, et kiirelt pidi sekkuma Lõvi Leo. Taaskord olid puudu kiivrid.
 

Neljandas sketšis alustas õpetaja Anneli rulaga sõitmise õpinguid. Tore, et õpitakse uusi ja huvitavaid asju, aga siin olid puudu kõige olulisemad asjad - eelkõige tuleb kinni pidada ohutusest ja turvalisest liiklemisest. 
4. sketš - rulatamine


Nii jagas Lõvi Leo ka temale teadmisi, kuidas ennast kaitsta kukkumiste eest, sest algajatel rulatajatel on alati kaitsmed ja kiiver. 

 Peale väikeste sketšide läbimängu asusid lapsed koos piirkonnapolitseiga läbi viima vigursõitu ning muid mängulisi tegevusi.
 

 Peale vigursõitu sai tutvuda ja istuda ka politseiautos ning küsida küsimusi politseitöö kohta. Lisaks oli võimalus ka tutvuda erinevate infomaterjalidega.

 Kõik osalejad said liikluspäeval osalemise eest ka diplomi ning Lõvi Leo jagas lastele käepaelu.

Täname koostöö eest Lääne-Harju piirkonnapolitseid osalemise ja teadmiste jagamise eest!

Lisaks soovime tänada Transpordiametit, kes meid infomaterjalidega varustas!


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar