reede, 6. oktoober 2023

Projekti "Näpud mulda" saagikoristus

 

Mesilaste rühm osales Maaelu Teadmuskeskuse projektis "Näpud mulda". Mille eesmärgiks oli tutvustada põllumajandusteaduses olulise osa sordiaretuse tähtsust, kohalikke sortide eeliseid ning vahekultuuride kasutamise vajalikkust, komposteerimise võimalusi lastele ja õpilastele vastavalt eale.

Projekt toetab teadusliku maailmavaate kujunemist lasteaialastel ja kooliõpilastel, kes saavad praktiliste tegevuste kaudu teadmised, et seemnete, köögiviljakasvatuse ja mullaharimise taga on teadus ja teadlaste igapäevane töö.

Oluline on ka toidu väärtustamine ja seeläbi toidukao vähendamine juba varases eas. Lapsed saavad toidu kasvatamise kogemuse. Praktilised tegevused aitavad kaasa laste teadlikkuse suurenemisele, et toit ei ole iseenesest mõistetav. Suureneb toidu väärtustamine ja see läbi väheneb toidukao teke kodumajapidamistes ja haridusasutustes.

Osalejatele saadeti stardikomplekt -  porgandi, põldoa, aedherne seemned ja tippsibul, orgaaniline väetis, vahekultuuri seemned, juhendid ja sildid peenarde tähistamiseks.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar